Стресът и натовареният график са ежедневие за повечето от нас.

...
 
 
Стресът и натовареният график са ежедневие за повечето от нас.
Коментари Харесай

Ползите от йога

 

 

Стресът и натовареният график са всекидневие за множеството от нас. Йогата е едно постоянно подценявано средство, с което можем да се отпуснем освен физически, само че и душевен след тежките работни дни. Ето и няколко аргументи да стартираме да я практикуваме.

 

По-малко стрес

 

Множество изследвания потвърждават, че йогата е способна да понижи равнищата на кортизол в организма (хормон на стреса). Едно от многото проучвания доказва  мощния резултат на йога върху напрежението, като е проследило 24 дами, възприемащи се за прочувствено изтощени. След тримесечна йога стратегия дамите са имали доста по-ниски равнища на кортизол. Те също са имали по -ниски равнища на стрес, тревога, отмалялост и меланхолия. Когато се употребява независимо или дружно с други способи за облекчение на напрежението, като медитацията, йога може да бъде мощен метод да се управлява напрежението.

 

 

Намалява възпаленията в организма

 

В допълнение към подобряването на психологичното ви здраве, някои изследвания демонстрират, че практикуването на йога също може да понижи възпаленията в организма. Възпалението е естествен имунен отговор, само че хроничното инфектиране може да способства за развиването на провъзпалителни болести, като сърдечни болести, диабет и рак.

 

По-здраво сърце

 

Проучванията демонстрират, че йога може да помогне за възстановяване на здравето на сърцето и понижаване на няколко рискови фактора за сърдечно-съдови болести.

 

Изследване открива с помощта на  40 участници, практикуващи йога в продължение на пет години, които имат по -ниско кръвно налягане и пулс от тези, които не го вършат. Високото кръвно налягане е една от главните аргументи за сърдечни проблеми, като инфаркти и инсулт. Понижаването на кръвното ви налягане може да помогне за понижаване на риска от тези проблеми.

 

Подобрява качеството на живот

 

Йога става все по-често срещана като спомагателна терапия за възстановяване на качеството на живот на доста хора. В  изследване 135 индивида са поканени за шест месеца да практикуват йога. Това доста е подобрило освен качеството им на живот, а и настроението и умората спрямо другите групи, които не са практикували.

 

 

В умозаключение можем да кажем, че включването на йога във вашата рутина може да помогне за възстановяване на вашето здраве, увеличение на силата и гъвкавостта ви, както и понижаване на признаците на стрес, меланхолия и тревога. Намирането на време за упражняване на йога единствено няколко пъти седмично може да е задоволително, с цел да извършите забележима разлика, когато става въпрос за вашето здраве.

Вижте още ⤵️

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР